-
Tu, Tomai, įtikėjai, nes pamatei. Palaiminti, kurie tiki nematę! (Jn 20, 29)
Receptai
Skaniai gaminate, bet nesidalinate? :) Pasakykite visiems kaip jums skanu...
- Norėdami komentuoti, prisijunkite.
Naujausia galerija
Apklausos
Nariams
Šiuo metu svetainėje
Kitos svetainės
Biblija - Šventas Raštas
Katalikų Bažnyčios Katekizmas
Vatikano II Susirinkimo dokumentai
Vatikano radijas
Kaišiadorių vyskupija
Palaimintasis Teofilius Matulionis
Palaimintasis Mykolas Giedraitis
Pivašiūnų šventovė
Katalikai.lt
Marijos radijas
Katalikų pasaulio leidiniai
Socialinis Bažnyčios mokymas
Gyvenimo ir tikėjimo institutas
Natūralus šeimos planavimas
Naprotechnologija
Nevaisinga šeima
Nebijok vėžio
Bernardinai.lt
Kunigų seminarija
Egzorcistų asociacija
Pašvęstasis gyvenimas
Gailestingumo versmė
Guronių rekolekcijų namai
Vievio parapijos bendruomenė
Kaišiadorių parapija
Elektrėnų parapija
Vievio parapija
Kazokiškių bažnyčia
Žiežmarių parapija
Merkinės parapija
Širvintų parapija
Jiezno parapija
Giesmės.lt
Jėzuitai
Vaišinu:)
Kuršėnų vyniotinis
Reikės:
* 4 kiaušinių trynių
* 4 šaukštų cukraus
* 4 šaukštų miltų
Kremui:
* 150 g. sviesto
* 200 g. varškės (negrūdėtos)
* pusės indelio saldaus kondensuoto pieno
Trynius išplakame su cukrumi iki purumo. Dedame miltus, išmaišome.
Išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišome į masę.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą. Kepti 200 C temp. kol iškeps.
Išėmus skardą, nuimame popierių nuo biskvito ir karštą suvyniojame.
Kremui skirtus produktus išplakame iki vientisos masės ir dedame ant pravėsusio biskvito. Suvyniojame.
Sėkmės darbe, nepamirškit padėkos maldos. Skanaus:)
Skanaus
Kaip galėtume pakelti savo širdį arčiau Viešpaties?
Receptas:
- Išsikasti paklusnumo šaknelių;
- Prisiskinti kantrybės lapelių;
- Užsiauginti atvirumo gėlių;
- Prisiskinti sielos tyrumo žiedų;
- Visa tai išdžiovinti susitaikymo pavėsyje;
- Sudėti į gerų darbų puodą;
- Įpilti atgailos ašarų vandens;
- Pasūdyti artimo meilės druska;
- Pridėti išmaldos dosnumo;
- Įpilti truputį (tik nepadauginti) aistros vyno;
- Įberti susitaikymo miltelių;
- Nepamiršti nuolankumo prieskonių;
- Visa tai gerai išmaišyti ir vartoti pasitarus su kunigu Povilu ir diakonu Laurynu;
- Visuomet vilkėkite teisingumo rūbais;
- Niekuomet netuščiažodžiaukite, nes tai kenkia sveikatai.
SKANAUS :)
Eliksyras
Turiu visus produktus:) Kiek kartų per dieną vartoti?
Ne visus
Vilmai k. gerai, o aš kai kurių produktų turiu nepakankamai, o kai kurių man labai trūksta...
Nors, antra vertus, šventąjį pakęsti gali tik Dievas..:)
Laikas
AMI, bijau kad tų produktų galiojimas nesibaigtų ;)
Naujas skonis
Kiek turite, tiek. Maišykite, ragaukite, pajauskite naują skonį...:) Tik nereikia laikyti tų produktų išrikiavus lentynoje, laukiant kokios nors vienos sudedamosios dalies papildymo. Prarasdami laiką, sužeidžiame amžinybę.
Stengiuosi
Kaip ir neblogai gaunasi, tik vis per mažai prisiskinu kantrybės lapelių, man jų daug reikia...:)
Sakei
O sakei, kad visko turi...:)
;)
:) kad jau daugiau nei mėnuo praėjo kai sakiau kad turiu. Turiu ir dabar :)
Turėtų būti skanu
Kai lauke šilta ir nesinori ilgai užtrukti virtuvėje, siūlau pasigaminti tokią improvizuotą daržovių užkandėlę ;) Receptas paprastas, neprireiks nei nieko skaičiuoti, nei sverti. Pamėginkit, gal patiks..:)
Jums reikės:
įvairių daržovių (maždaug lygiomis dalimis) - kelių spalvų (kad būtų gražiau) paprikų, porų, pomidorų, cukinijos, pievagrybių;
alyvuogių aliejaus, sviesto, druskos, juodųjų pipirų ir prieskoninių žolelių (baziliko ir raudonėlio tai labai pageidautina);
šviežios baltos itališkos duonos.
Gaminimo eiga:
į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Daržoves supjaustykite kubeliais (pomidorą patariu perpilti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę) ir pakepinkite. Tai užtruks neilgai. Baigiant kepti, daržoves pasūdykite pagal skonį, pabarstykite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Duoną supjaustykite storomis riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite svieste.
Dabar jau galite kviesti visus prie stalo. Dėkite į lėkštę apkeptą duonos riekę ir gausiai kraukite ant jos paruoštas daržoves. Laiminkit ir valgykit :)
P. S. Jeigu norite sotesnės užkandėlės, siūlau išsikepti nedideliais kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės ir dėti ant duonos kartu su daržovėmis. Tobulinkit iki begalybės... Skanaus!
Mano paruošta užkandėlė atrodo taip:)
Skanuu :)
Jau išbandyta ir tikrai labai skanu :)
Ypač kai daroma su Meile ir Mamos rankomis :)) ♥
Dalinkitės
Keliu temą į viršų. Na negi nieko nebevalgot? Norėtųsi naujų receptukų;)
Nesigavo
Bandžiau tai daryti, žinokit kažkas tai ne to. Nelabai man su tuo įvyniojimu gavosi, kaip ten ką ir ant ko vynioti? Norėjau, bet gavosi taip, kad tą dieną močiutės kiauliukams labiau pasisekė, kaip man. :)
Įvyniojimas
Tai gerai kad nesigavo, pirmą kartą aš sudeginau, ir nieko tokio...;) Iškeptą biskvitą karštą suvyniojame į volelį ir paliekame kad atvėstų. Paskui atsargiai išvyniojame ir tepame ant jo kremą. Ir vėl suvyniojame...:))) Dedame į šaldytuvą. Dabar kai karšta, padarytą kremą palaikyk šaldytuve, geriau tepsis;) Sekmės vyniojant!
Būtų smagu
Būtų smagu, jei užvirta košė, bent retkarčiais būtų pamaišoma. :)
Čia bendrai apie visą forumą, jau taip nuobodu ir... Toks jausmas, kad beveik viskas čia vyksta tik iš pareigos norint palaikyti forumo aktyvumą.
Tikiu, kad supratot apie ką aš...
Kažin
Tai kad kažin, ar reikia...
Nemanau, amour, kad viskas čia vyksta tik iš pareigos. Jei vyksta, tai vyksta tikrai ne dėl to. Arba nevyksta išvis... Čia jau atskirai galima kalbėti, kodėl. Mhmm.
Taip
Matyt kiekvienas savo gyvenimo virtuvėj verda ir maišo.
O kas rašo mažiau, tai myli labiau.
Taip?
Kas gi čia per mintis, Vilma? ;)))
:)
:) sakyčiau gyvenimiška liaudies išmintis;)
Reikia
Ir vis dėlto... Mylėkim labiau, rašykim daugiau (ir geriau:)) ir neleiskim šios parapijos svetainei numirti. ;)
Ar tikrai?
Siūlai visa tai daryti iš reikalo? Ar verta? (galbūt tai mano įgimta savybė siekti naudos:)) Man rodos, jei rašyti, tai tik kažką prasminga ir keliančio dvasią, o ne... tik kad rašyti.
Su meile, tai čia jau atskira tema. :)
Ir jei jau kas miršta, leiskim tai padaryti...
P.S. Jo, šitą tai ir aš pastebėjau, kažkokį tai lyg ir pasyvumą, na, nėra nieko tokio "užvedamo", o juk pagalvojus, kiek galima daug ką prasmingo ir tikro parašyti iš savęs, savo išgyvenimų, tikras meilės istorijas... Kažką šilto, nuoširdaus, tikro, originalaus.
Kažką tokio, kad norėtųsi kuo dažniau užsukti pas jumis:) į svečius ir kuo ilgiau čia pasilikti...
Siūlau
Oi, ne... Tikrai nesiūlau rašyti tik dėl to, kad rašyti. :) Siūlau dalintis, nes tikiu, kad kiekvienas čia esantis tikrai turi, ką prasmingo pasakyti. Siūlau netylėti. Iš meilės. ;)
Zvimbia
Taip įdomu, kad net zvimbia! Virtuvės šnekos...
Kiek svetainė gyvuoja? Nėra ko norėti, kad vos užgimęs kūdikis eitų laukų arti. Leiskime vaikui augti. Niekada negali žinoti kas, iš kur, ką ir kada atneš:)
Beje, viskas nuo mūsų pačių priklauso:) Kaip ir kuo maitinsim tą vaikelį, taip jis greit ir sveikai augs.
Kaltų nėra:)
"Greitas" maistas nesveika
Na va, susirinkom virtuvėj ir jau galandam peilius, ruošiam svetainei mirties nuosprendį...:) Ar jums neatrodo, kad šiltas vasaros sezonas ištraukė žmones iš namų į sodus, daržus, miškus, stovyklas, piligrimines (ir ne tik) keliones, kur jie tiesiog "pasikraus" naujais įspūdžiais? Juk potvynį keičia atoslūgis, atoslūgį - potvynis. Tai natūralu. Viskam savas metas, neskubėkim daryti niūrių išvadų. Jei jau išgyvenam atoslūgį, tai nereiškia, kad negrįš potvynio banga.
Rytojus pats pasirūpins savimi. Kiekvienai dienai gana savo vargo. (Mt 6, 34)
Virtuvė
Virtuvė yra virtuvė. :)))
Pokalbis
Mano kvailumas beribis... (ir dar kai ko:))
Noriu, kad čia ištisą parą vyktų chatas, pati save siunčiu... į visą parą veikiančias forumo svetaines. :) O čia juk tik jūsų parapijos svetainė, o ne forumų...Ir čia tie pokalbiai, kaip suprantu tik tarp kitko, na, desertui, kaip ir priklauso. :)
Atleiskit... (kitaip juk ir negalima) :)
Lengvai
Laimute, tikrai nereikėtų savo pastebėjimų prilyginti kvailumui. Juk vasarą norisi lengvo maisto, kartais pasitenkinam ir vien desertu... :)
:)
Gerai lengvas maistas vasarai ;) O gal ko nors pikantiško turit? :)
Ryžiai virti piene
Na, šiam patiekalui tikslių kiekių ingredientų nežinau, bet pasistengsiu visiems papasakoti, kaip jį pagaminti :)
Reikės:
Naminio pieno (apie 2-3 l, priklauso nuo ryžių kiekio)
300-400g ryžių
Pagaminimas:
Suberti ryžius į puodą, užpilti pienu ir virti. Retkarčiais reikės įpilti pieno (kai perdaug sutirštėja). Virti reikia apie 40-60 minučių (nedidelėje temperatūroje) ir beveik visą laiką maišyti. Baigti virti, kai ryžiai jau yra minkšti (išsileidę, beveik vientisa masė). Patarčiau virti didesniais kiekiais, nes nemažai energijos sąnaudų reikia :)
Patiekimas:
Paruošta patiekalą galima patiekti kaip desertą su vaisiais, ar uogiene.
P.S. CUKRAUS NEDĖKITE, nes ir taip gana saldu būna. Šis patiekalas patiekiamas Danijoje per kūčių vakarienę.
Sugaištas laikas tikrai nepasirodys praleistas veltui, kai paragausite. Skanaus!
Pyragėlis
Gaminom draugės gimadieniui, gaminau pati vasaros atidarymo proga ir toks skanus, kad būtinai turiu pasidalinti :) radau viename bloge ir šis pyragas vadinasi "Twix pyragėliai".
Tešlai:
250 gr. miltų
55 gr. persijotos cukraus pudros
150 gr. šalto margarino
4-6 šaukštai šalto vandens
žiupsnelis druskos
Karamelei:
1 skardinė Ru du du
1 šaukštas sviesto
Šokolado sluoksniui:
300 gr. šokolado (su pienišku skaniau negu su juodu)
2 šaukštai sviesto
Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai rankom išminkyti, kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, bet ne visą, išminkykite tešlą, jei trūksta vandens pripilkite dar. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iškloti tešla plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių 20 minučių.
Ru du du ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele. Dėti ant iškeptos tešlos.
Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir dėti sluoksnį ant karamelės, papuošti riešutų drožlėm (aš bėriau tortų papuoštukus).
Dėti į šaldytuvą keliom valandom, kad atvėstų.
Skanaus!
Varškė
Man tai skanu va kas:
180 gramų varškės (1 pakelis "Žemaitiškos" arba "N" ar kt.);
Jogurto (maždaug 145 g);
Cukraus (pagal skonį arba 1-2 šaukštelius).
Viską išmaišom ir valgom :)
Priedai
Siūlau dar įpjaustyti bananą, jei mėgsti. Paskui prasidės braškės, žemuogės, mėlynės, mmmm... :)
Bet
Bet būtinai reikia pasimelsti prieš valgį. Tada bus gera ne tik skrandžiui, bet ir sielai.